Bemutatkozás

 

Vizes Tilda vagyok, diplomás Vaisnava jógamester, Kismama és Baba-mama jógaoktató, valamint Gerincterápiás jógaoktató. Történetem azonban nem itt kezdődik.

Őszintén bevallom, életem meghatározó részében nem voltam egy sportember. Sok mozgásformát kipróbáltam, de egyik sem kötött le hosszútávon. Valami mindig hiányzott. Majd hosszú kutatás után végül a jógával körülbelül 2011 vége felé kerültem először kapcsolatba, amely találkozás mondhatni „szerelem volt első mozdulatra”. Ezek után sajnos kisebb-nagyobb szünetekkel tarkított szakasz következett számomra a jóga útján, azonban minden egyes újrakezdéskor éreztem, hogy igazából mennyire hiányzik számomra a mindennapi jógagyakorlás. Ennek köszönhetően 2013 decemberében véglegesen eldöntöttem, hogy életem szerves részévé teszem a jógát, ekkor még elsősorban önmagam miatt. Ekkor találtam rá a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolára és jógatanfolyamaira. Nemsokkal később, pedig akkori oktatóm inspirációjának hatására sikeresen felvételt nyertem a főiskola jógamester szakára. Itt idővel ráébredtem, hogy már nemcsak magam miatt tanulok és fejlesztem tudásom, hanem mindinkább azért, hogy később másokkal is megoszthassam azt az élményt, melyet a jóga számomra jelent, fizikailag és mentálisan egyaránt. Végül 2017-ben sikeres záróvizsgát téve Vaisnava jógamester diplomát szereztem.

Főiskolai tanulmányaim alatt két, számomra kiemelten fontos oktatóképzésen is részt vettem, Kismama és Baba-mama jógaoktatói, valamint Gerincterápiás jógaoktatói képesítést szereztem. Ezen plusz tudás segítségével minden életszakaszban biztonsággal tudom vezetni jógagyakorlásodat, legyen szó hölgyeknél a várandósság ideje alatti mozgásról, majd azt követően a baba cseperedésével párhuzamosan testedet segítve, hogy mielőbb visszatalálhass önmagadhoz; akkor is, ha enyhe mozgásszervi problémával szeretnél a jógázni, és akkor is, ha érzed és tudod, hogy nem csak a 20 éveseké a világ, így a jóga világa sem ;)

A jóga maga számomra nem csak a testgyakorlásból áll, igyekszem életemben minden aspektusát gyakorolni, a mindennapjaimba beépíteni, megélni és mindig tovább haladni, tudásomat bővíteni.

Bármit is teszel, azt szívből kell csinálni, úgy, hogy megtaláld benne önmagad, és tudd, hogy ezáltal jó irányba tartasz – számomra ez az egyik legfontosabb kihívás volt az életben, s érzem a jógában megleltem a saját utam és önmagam.

 

 

 

<